Blog

Mindfulness to do or not to do…..

.

Bij bedrijven geef ik naast yoga ook mindfulness…..Je merkt echt dat mensen dit nodig hebben en er zoveel baat bij hebben. De rust die je om mensen ziet na een les, is een cadeau voor de docent.

Echter kwam ik laatst iemand tegen en die vroeg aan mij? ‘Hoe verkoop je die mindfulness van jou nou…ik bedoel het is toch helemaal niet hip om op een feestje te zeggen. “he, ik heb gister mindfulness gedaan”…. Ik zeg liever ik heb gister crossfit gedaan of ik heb gister getennist….”.‘

Dit heeft me even aan het denken gezet en ik moest er zelfs om glimlachen. Je schamen om naar een mindfulness les te gaan….? 😉 Mindfulness is niet zweverig of een manier om in hogere sferen te komen of om als een struisvogel problemen of gevoelens te negeren. Mindfulness is geen passieve levenshouding en ook geen religie of levensbeschouwing…..

Liever iets ander zeggen….Hmmm, waarom zou je dat doen…? En wat zegt dat over die persoon….(heeft hij/zij het juist wel nodig…?)

Mindfulness is zoveel meer dan alleen zitten en mediteren. Mindfulness is simpelweg je volledig bewust zijn van het huidige moment. Het wordt vaak gedefinieerd als ‘aandacht geven aan het moment, zonder te oordelen, zonder kritiek’.

Mindfulness betekent alleen wel oefenen, oefenen en nog eens oefenen…net als in de crossfit box om een pr te verbeteren of op de tennisbaan om je spel te verbeteren. Wil je er baat bij hebben, en de effecten voelen…zul je moeten oefenen…. Het ene moment ben je volledig gefocust op je ademhaling, het andere moment denk je aan dat ene mailtje/de was/boodschappen/chocola enz enz…..


In de lessen die ik aanbied, doen we verschillende begeleide meditaties…Denk aan bv de bodyscan, sitting meditation, moving meditation, mindfull yoga, maar ook loopmeditaties en mindful eten….. Door regelmatig dit te oefenen leer je je hersenen met meer aandacht zijn, waardoor het op een gegeven moment veel gemakkelijker wordt om met meer aandacht te zijn. En dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat je meer rust ervaart.

Dus mindfulness kan prima op je To Do lijstje staan en kan zeker gemeld worden op een feestje!!

Be mindful… healthy mind & healthy body 🙂

Liefs, Sanja

-Xoxo-